Hulpgroep Gezinshereniging

 
Dit forum wordt binnenkort gestopt.

In een eerste fase zullen geen nieuwe leden zich kunnen registreren maar zal ik verder antwoorden aan bestaande leden.

In een tweede fase wordt het forum volledig gestopt.

Je kan met al je vragen terecht bij de volgende organisaties:

Kruispunt-MI

Andere organisatiesHulpgroep Gezinshereniging Forum IndexPortalFAQMemberlistUsergroupsSearchRegisterLog in to check your private messagesLog in

Dubbel jammer

 
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> NIEUWS & AKTIES -> Nieuws
Previous topic :: Next topic  
Author Message
RaWa


Offline

Joined: 02 Mar 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun 1 Jan 2017 - 17:19    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Jammer dat het forum gesloten zal worden. Kan je topics nog leesbaar houden? Ik heb daar toch redelijk veel aan.
Waarom heb je besloten het forum te sluiten? Ook al postte ik niet zoveel, ik had er wel veel aan. 


Het 2de jammere is dat onze eerste poging tot gezinshereniging op een vrij schandalige wijze is afgewezen. De beslissing werd maar half medegedeeld en we kunnen alleen maar rekenen op de goodwill en wat druk van de ombuds om de volledige beslissing te bekomen. Zonder dat document kunnen we niet eens rechtszaken of beroepsprocedures opstarten. 


De voornaamste reden tot weigering voor zover ik het nu kan inschatten is dat de ambtenaar die ons dossier behandeld heeft ons huwelijk niet erkend, ook al is deze overgeschreven in het Belgische register. Daarnaast staat er vermeld dat er een interview met mijn vrouw gevraagd werd, maar dat verzoek is nooit tot bij mijn vrouw geraakt. Allemaal zware fouten waar weinig tegen te doen valt volgens onze advocaat en wat ons veel tijd en geld zal kosten. Geen vrolijke feestdagen voor ons..


Back to top
Publicité


PostPosted: Sun 1 Jan 2017 - 17:19    Post subject: Publicité

PublicitéSupprimer les publicités ?
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Mon 2 Jan 2017 - 07:16    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Ik heb na 10 jaar meer moeite om mijn hoofd erbij te houden en dan is het risico op fouten te groot. Er zijn goede VZW's die kunnen helpen met advies en dit is in principe ook gratis.

In de eerste fase heb ik de mogelijkheid om zich als nieuw lid te registreren afgesloten.

Maar het forum blijft online en ik help nog de reeds ingeschreven leden.

Na een tijdje vermoed ik dat dit stilletjesaan zal afnemen en dan kan ik er helemaal mee stoppen.

De beslissing tot weigering van het visum voor GH volstaat om naar de rechtbank te gaan. Als DVZ de beslissing slecht gemotiveerd heeft, maakt dit het alleen makkelijker voor jullie om bij de rechtbank gelijk te halen.

Het feit dat een administratie het huwelijk erkent en een andere niet vloeit voort uit een slechte verwoording in artikel 27 van de CODIP waar staat dat elke administratie kan beslissen een buitenlandse akte van burgerlijke stand al dan niet te erkennen. De bedoeling van de wetgever was dat indien een huwelijk door een administratie was erkend, andere administraties dit zouden aanvaarden. Maar door die slechte verwoording kan DVZ nu inderdaad weigeren het huwelijk te erkennen hoewel dit door de gemeente wél erkend is.


Back to top
RaWa


Offline

Joined: 02 Mar 2016
Posts: 6

PostPosted: Fri 6 Jan 2017 - 17:23    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Volgens onze advocaat is een beroepsprocedure niet zo nuttig, het duurt langer en is duurder dan een nieuwe aanvraag blijkbaar. Zelfs als we ons gelijk halen via die weg, dan is het niet zeker dat het visum uitgereikt zal worden. Als we de volledige beslissing krijgen, weten we waar we aan moeten werken. Het zal in elk geval nog lang duren en veel kosten, maar er is geen andere keuze voor zover ik weet.

Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 6 Jan 2017 - 19:49    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Bedoel je dat je echtgenote de brief met redenen van weigering nog niet ontvangen heeft? Het hangt van die brief af of je best in beroep gaat of een nieuwe aanvraag indient.

Indien het inderdaad een weigering omwille van schijnhuwelijk is, dan heeft een nieuwe aanvraag geen zin. Die zal gewoon weer geweigerd worden. En dan heb je geen andere keus dan 2 procedures inleiden: een beroep tegen de beslissing bij de Raad voor vreemdelingenbetwistingen en parallel daarmee een aanvraag tot erkenning van het huwelijk bij de rechtbank van eerste aanleg. Dit kan bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel gedaan worden indien je echtgenote dit verzoekschrift alleen of samen met jou indient omdat zij niet in België verblijft. Ik vermeld dit omdat Brussel makkelijker is dan sommige regio's in Vlaanderen en je dan een grotere kans tot lukken hebt.

Het beroep bij de RvV heeft zo goed als geen slaagkans: de RvV is geen rechtbank ten gronde en onderzoekt enkel of DVZ wettelijk gehandeld heeft. Indien RvV de beslissing van DVZ vernietigt, wordt het dossier weer behandeld... door DVZ.

Indien het echter gaat om documenten die volgens DVZ mankeren in het dossier of je onvoldoende bewezen hebt dat je inkomen voldoende, stabiel en regelmatig is of je woning voldoet, dan is het beter een nieuwe aanvraag in te dienen.


Back to top
RaWa


Offline

Joined: 02 Mar 2016
Posts: 6

PostPosted: Fri 6 Jan 2017 - 19:56    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Mijn vrouw heeft de brief wel ontvangen, maar de redenen van de weigering staan er niet op. Onze advocaat heeft ook bevestigd dat er een heel stuk ontbreekt.

Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 6 Jan 2017 - 20:10    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Zolang je de officiële redenen van weigering niet hebt, heeft het ook geen zin om een nieuwe aanvraag in te dienen.

De Federale ombudsman zal er wel in lukken om van de Belgische diplomatieke post gedaan te krijgen dat ze de volledige brief met redenen van weigering sturen. Maar hierbij moet ook worden gelet op de beroepstermijn van 30 dagen.


Back to top
jonagold


Offline

Joined: 10 Apr 2015
Posts: 20
Localisation: Brussel

PostPosted: Sat 7 Jan 2017 - 14:10    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

@jungle : Ik heb geen andere woorden dan jou te bedanken voor jou forum. Het moet inderdaad niet gemakkelijk geweest zijnnom dit alleen te doen.


@Rawa : jij bent indezelfde situatie belandt als mij. En wat jungle jou vertelt is correct. Ongeacht wat de andere motieven zijn van de weigering, het erkennen van je huwelijksakte kan enkel gebeuren door de rechtbank van eerste aanleg. Duurtijd : 1 jaar. Kostprijs :  1500 a 2000 euro. De mijne Luc Walleyn vroeg 1800 voorschot.


Er is blijkbaar in de FOD een werkgroep die zich bezighoudt met het vereenvoudigen van de aanvaarding van buitenlandse akten.  Maar ik denk dat je dit niet zal kunnen ontwijken. Als je van plan bent om in Belgie te blijven zal je deze stap moeten doorlopen. Ook als je al een.onderzoek naar schijnhuwelijk hebt gehad is de kans reeel dat er een nieuwe onderzoek komt er gemotiveerd kan worden dat de situatie kan veranderd zijn. Dus best daarop voorbereiden en alles bijhouden wat de echtheid van de relatie kan aantonen.


Bij mijzelf was de laatste weigering het niet erkennen van de huwelijksakte, ook al was ze ingeschreven in de gemeente, ironisch is ook dat ik voor  alle instanties behalve dvz getrouwd ben, bijvoorbeeld belastingsdienst mij als gehuwd ziet. En ook al dat er al reeds een rechtszaak geweest is ivm schijnhuwelijk met positieve vonnis.


Na 2.5 jaar zie ik nogmaals een proces van min. 1 jaar niet meer zitten. Ik heb een alternatieve oplossing gevonden die niet aan iedereen gegeven is, die vind je wel terug in de forum. Mijn enige raad wees niet naief en alles tot in de details voorbereiden.


Mvg


Jonagold


Back to top
RaWa


Offline

Joined: 02 Mar 2016
Posts: 6

PostPosted: Sat 7 Jan 2017 - 15:17    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Ik heb jouw verhaal doorgelezen jonagold. Triestige toestanden.
Als ik het goed begrijp ga jij proberen een verblijfsvisum te verkrijgen in het buitenland? Mijn advocaat had hier ook al iets van gezegd, als ik werk zou kunnen vinden in een andere EU lidstaat, wil ik dat ook wel proberen, maar dat zal wel een heuse zoektocht worden vrees ik. Ik ben wel zeer geïnteresseerd in het vervolg van jouw verhaal. 


Geld doet er weinig toe, het is enerzijds zonde om het kwijt te zijn omwille van de onwil van DVZ, maar onze gezinshereniging betekent alles voor mij op dit moment, ik wil mijn vrouw hier krijgen, koste wat het kost. 


Wat bezielt die ambtenaars van DVZ toch om het mensen zo moeilijk te maken, met hun levensgeluk te spelen. Die beseffen toch echt niet waar ze mee bezig zijn?


Back to top
jonagold


Offline

Joined: 10 Apr 2015
Posts: 20
Localisation: Brussel

PostPosted: Sat 7 Jan 2017 - 16:41    Post subject: Dubbel jammer Reply with quote

Als je niet ver werkt van een grens (FR,NL, LUX, DE)  is dit ook een mogelijkheid, moet je wel elke dag over en weer rijden. Eenmaal over de grens ingeschreven en je hebt werk (grensarbeid) kan je richtlijn 2004/38/EG laten toepassen. 

Kost wel een bom geld omdat je moet verhuizen maar een advocaat ook.
Ik had het wel iets makkelijker voor het werk omdat ik in een multinational werkt en makkelijker mijn vaste basisplaats kon veranderen. Maar de regio Noord-Brabant (Breda, Tilburg, Eindhoven) is best veel werk te vinden en zijn tussen 20-30km van de belgische grens.


Er zijn verschillende mogelijkheden met de 2004/38/EG


Basisvoorwaarden is wel dat jij een EU-nationaliteit hebt, werkt en ingeschreven in een gemeente in het buitenland.


In NL kan je dan oa. een kosteloos inreis (facilitair) visum vragen , volgens de EU-wetgeving wordt die met een versnelde procedure  uitgereikt. (binnen de 15 dagen), aangezien je EU burger bent bypass je ook de hele NL gezinshereniging voorwaarden (oa. in NL moet je Nederlands kennen en daar een examen voor afleggen voor je op het gebied mag).


Je kan in theorie met de 2004/38/EG ook een toeristen visum vragen van 90dagen in een ander land om die samen te bezoeken (vb. Luxemburg, Spanje,...). Maar is sinds november 2016 niet zo eenvoudig meer.


Ik heb ook een advocaat genomen in NL (Jeroen Maas in Den Haag) die gespecialiseerd is in EU-migratie. 


In mijn geval is schijnhuwelijk uitgesloten daar ik een recente uitspraak hebt van de rechtbank.


Voor mij zal ik dit in 2 fasen doen :


Fase 1 : BE --> NL 


-werk hebben (NL contract) of grensarbeid (werken in BE, wonen in NL)
-huisvesting in NL
-inschrijven in gemeente in NL (eindhoven) (best ook uitgeschreven uit BE-gemeente)
-inreisvisum aanvragen met afspraak bij de ambassade volgens richtlijn 2004/38/EG (belangrijk is dat dit kosteloos moet gebeuren anders belandt je in de normale stroming)
-laten we aannemen dat alles goed gaat (je moet je wel goed voorbereiden met de nodige begeleidende brieven dat je beroep maakt op richtlijn 2004/38/EG, welke stukken je toevoegt, etc...) dan heb je in 15 dagen een inreisvisum
-mijn vrouw laten overkomen, misschien zelf meereizen (éénmaal aan de EU grens kunnen ze niet moeilijk maken als de EU-echtgenoot(e) meereist)
-afspraak bij de IND (D-sticker aanvragen)
-afspraak bij de gemeente met de verkregen documenten van de IND
-zodra ingeschreven en een verblijfsvergunning van 5jaar gekregen te hebben  dan Fase 2
Fase 2 : NL --> BE


-Werk hebben in BE


-Verhuizen naar BE (mijn vrouw kan mee want ze heeft dezelfde verblijfsrechtelijk rechten als familielid van een EU burger ook als ze zelf niet-EU nationaliteit heeft+ ze heeft een 5-jaar pasje in NL (niet afgeven voor alles gedaan is))


-Inschrijving in de gemeente (indien dezelfde gemeente dan is het makkelijker)


-Gezinshereniging aanvragen bij DVZ --> verblijfsvergunning
Richtlijn 2004/38/EG laten toepassen als EU-burger  
EU burger ook al ben je BELG : bewijzen dat de kern van je leven in het buitenland bevond voor een bepaalde periode. (dus werk,wonen,allerhande activiteiten)
Periode = wettelijk niet bepaald maar aangenomen voor DVZ is dit 6.5maanden.
DVZ zal het niet laten om moeilijk te doen dus volgens mijn advocaat : alle supermarkt bonnetjes, facturen, bankrekeningen, parkingtickets, alles dat bewijst dat je in het buitenland verbleef.


En dan de rest van het gezever afhandelen, indien DVZ nu nog moeilijk maakt is het minder erg want dan ben je zowiezo samen.
In mijn geval , had ik het niet gedaan, dan had ik naar daar moeten verhuizen of was onze relatie op de klippen belandt.  Met 20 dagen verlof , zelfs 30 dagen kom je niet ver dan weet je zelf ook ondertussen Smile
mvg


Back to top
Contenu Sponsorisé


PostPosted: Today at 20:40    Post subject: Dubbel jammer

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> NIEUWS & AKTIES -> Nieuws All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group