Hulpgroep Gezinshereniging

 
Dit forum wordt binnenkort gestopt.

In een eerste fase zullen geen nieuwe leden zich kunnen registreren maar zal ik verder antwoorden aan bestaande leden.

In een tweede fase wordt het forum volledig gestopt.

Je kan met al je vragen terecht bij de volgende organisaties:

Kruispunt-MI

Andere organisatiesHulpgroep Gezinshereniging Forum IndexPortalFAQMemberlistUsergroupsSearchRegisterLog in to check your private messagesLog in

ygju

 
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei
Previous topic :: Next topic  
Author Message
tommeke


Offline

Joined: 22 Dec 2016
Posts: 4

PostPosted: Thu 22 Dec 2016 - 12:22    Post subject: ygju Reply with quote

ghfj

Last edited by tommeke on Wed 21 Jun 2017 - 07:18; edited 1 time in total
Back to top
Publicité


PostPosted: Thu 22 Dec 2016 - 12:22    Post subject: Publicité

PublicitéSupprimer les publicités ?
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Thu 22 Dec 2016 - 13:18    Post subject: ygju Reply with quote

Hallo en welkom op het forum.

In jullie geval is het best dat je echtgenote gezinshereniging met haar Belgische minderjarige kinderen vraagt. Daar gelden als enige voorwaarden dat je de familieband moet bewijzen (in dit geval geboorteakte) en het bestaan van de gezinscel (samenwonen met de kinderen of omgangsrecht en eventueel financieel bijdragen in de opvoeding van de kinderen).

Er zijn hiervoor geen voorwaarden voor bestaansmiddelen of huisvesting. Je echtgenote heeft dus geen tenlasteneming nodig.

Omdat jij (en ik veronderstel ook je kinderen) zijn ingeschreven bij het Belgische consulaat, kan je bij het consulaat Belgische identiteitspapieren voor de kinderen vragen (Kids-ID en paspoort of indien dat niet kan, een tijdelijk reisdocument dat hen toelaat naar België te komen).

Je echtgenote kan:
- een visum voor gezinshereniging met haar Belgische kinderen vragen. De behandelingstermijn is 3-4 maanden, maximum 6 maanden.
- of naar België komen met een visum van korte duur en in België bij de gemeente een verblijfsvergunning vragen op basis van gezinshereniging met minderjarige Belgische kinderen. Dit visum krijg je veel sneller dan een visum voor gezinshereniging maar dan mag ze wel niet zeggen dat jullie definitief in België willen blijven want dan gaan ze zeggen dat ze een visum voor gezinshereniging moet vragen.

Hier heb je de volledige documentatie voor gezinshereniging met Belgische kinderen: http://kruispuntmi.be/thema/gezinshereniging/je-bent-familielid-van-een-bel…


Back to top
tommeke


Offline

Joined: 22 Dec 2016
Posts: 4

PostPosted: Fri 23 Dec 2016 - 17:01    Post subject: ygju Reply with quote

hj

Last edited by tommeke on Wed 21 Jun 2017 - 07:19; edited 1 time in total
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 23 Dec 2016 - 17:46    Post subject: ygju Reply with quote

DVZ heeft geen extra reden nodig om een verblijfsvergunning voor je echtgenote op basis van gezinshereniging met haar minderjarige Belgische kinderen toe te kennen. Het volstaat de verwantschap en het bestaan van de gezinscel te bewijzen.

Dus geboorteakte van de kinderen, identiteitsbewijs van de moeder, bewijs van bestaan van gezinscel en betalingsbewijs voor de bijdrage in administratieve onkosten (160 euro).

Alle documenten moeten vertaald worden naar het Nederlands. Je kan de oorspronkelijke buitenlandse akten laten legaliseren of voorzien van een apostille in India en de vertaling kan in India of in België gedaan worden.

Indien je de vertaling in India laat doen, dan moeten zowel het kopie van de originele buitenlandse akte als de vertaling gelegaliseerd worden.

Indien je de vertaling in België laat doen, dan vraag je aan de griffie van het gerechtelijk arrondissement van je woonplaats in België een lijst van beëdigde vertalers. Die doen dan het nodige om de vertaling op de rechtbank te laten legaliseren.

Belangrijk om te weten is dat de voorgelegde documenten "recent" moeten zijn. De wet specifieert niet wat recent betekent maar in het algemeen aanvaardt men documenten die hoogstens 6 maanden geleden werden uitgereikt.

Indien je de geboorteakten van je kinderen reeds bij het Belgische consulaat liet overschrijven, dan volstaat een kopie van de overgeschreven Belgische geboorteakte.

In België doet je echtgenote de aanvraag door middel van een document "bijlage 19ter". Hierin verklaart ze op welk adres ze woont. De gemeente laat op dit adres een woonstcontrole uitvoeren. Wanneer die woonstcontrole positief is, krijgt je echtgenote een attest van immatriculatie (oranje kaart van 6 maanden). Door de woonstcontrole wordt dus vastgesteld dat je echtgenote op hetzelfde adres als haar kinderen woont. Je kan daar eventueel het bewijs aan toevoegen dat ze reeds in India samenwoonde met de kinderen.

Alle andere documenten die je citeerde zijn niet nodig (medisch attest, bewijs van goed gedrag en zeden, attest Belgische school...)

De geboorteakte van je echtgenote is in principe niet nodig. Maar sommige gemeenten vragen dat om "de persoon in het rijksregister te kunnen aanmaken". Het hoeft niet, ze kunnen je echtgenote ook aanmaken zonder dat geboorteattest.


Back to top
tommeke


Offline

Joined: 22 Dec 2016
Posts: 4

PostPosted: Sat 24 Dec 2016 - 02:24    Post subject: ygju Reply with quote

ghj

Last edited by tommeke on Wed 21 Jun 2017 - 07:19; edited 1 time in total
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Sat 24 Dec 2016 - 02:42    Post subject: ygju Reply with quote

Ze mag werken zodra ze haar attest van immatriculatie heeft. Dat is ongeveer 2 weken na de aanvraag, wanneer de wijkagent zijn rapport voor woonstcontrole naar de gemeente heeft opgestuurd. De termijn varieert naargelang de gemeente en de werklast.

Er is absoluut geen verplichting om te werken. Een derdelander die van gezinshereniging met minderjarig Belgisch kind geniet, mag zelfs OCMW steun vragen zonder het risico te lopen dat zijn verblijfsvergunning wordt ingetrokken. In Belgisch recht primeert het belang van het kind en in casu is het belang van het kind dat het met zijn ouders kan opgroeien. Daarom zijn er geen voorwaarden van inkomen voor gezinshereniging met minderjarig Belgisch kind.

Wel een kleine opmerking: zolang de aanvraag in behandeling is, kan de derdelander België niet weer betreden met die oranje kaart. Dat betekent concreet dat, indien de derdelander geen ander Schengen visum heeft dat zou toelaten om het Schengen grondgebied te verlaten en terug te komen (bvb. multiple entry visum voor 6 maanden of 1 jaar), de derdelander niet snel even naar zijn land van herkomst kan reizen voor familiale omstandigheden (overlijden van familielid, ziek ouder...). Dan moet die vanuit zijn land van herkomst een nieuw visum voor gezinshereniging aanvragen.


Back to top
tommeke


Offline

Joined: 22 Dec 2016
Posts: 4

PostPosted: Sat 24 Dec 2016 - 07:53    Post subject: ygju Reply with quote

hg

Back to top
Contenu Sponsorisé


PostPosted: Today at 01:15    Post subject: ygju

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group