Hulpgroep Gezinshereniging

 
Dit forum wordt binnenkort gestopt.

In een eerste fase zullen geen nieuwe leden zich kunnen registreren maar zal ik verder antwoorden aan bestaande leden.

In een tweede fase wordt het forum volledig gestopt.

Je kan met al je vragen terecht bij de volgende organisaties:

Kruispunt-MI

Andere organisatiesHulpgroep Gezinshereniging Forum IndexPortalFAQMemberlistUsergroupsSearchRegisterLog in to check your private messagesLog in

Gezinshereniging met derdelander

 
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> Voorstelling -> Nieuwe leden
Previous topic :: Next topic  
Author Message
Lindy


Offline

Joined: 18 Dec 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 14:43    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Sad Om maar meteen in huis te vallen met onze problemen het volgende.
Op 10-10-2014 zijn mijn man en ik gehuwd op Cyprus ( mijn man kwam daar met een visum als student, vanuit Nigeria ) Daar kreeg hij door ons huwelijk aldaar een Yellow slip (document geldig voor 5 jaar om op Cyprus te verblijven), met dit document mag hij ook reizen binnen de Europese unie in het gezelschap van mij ( zijn vrouw). Op 16 augustus 2015 besloten we om samen vanuit Cyprus naar België te gaan. (zijn studies en het op en neer vliegen en op 2 plaatsen huren en onkosten betalen en alleen te dragen door mijzelf werden onbetaalbaar.) Door een beëdigd vertaler in te schakelen en de nodige documenten om een eerste aanvraag te doen voor gezinshereniging werd deze geweigerd februari 2016 op basis van niet voldoende inkomsten (120% v leefloon) en dat ik niet voldoende zou zoeken naar werk. Toen hebben wij met een advocaat gespecialiseerd in vreemdelingenrecht een protest aangespannen.Onze advocaat heeft bij het gerecht voorgelegd dat ik voldoende op zoek was en wij konden een nieuwe aanvraag indienen. In juni 2016 doen wij de 2de aanvraag echter december 2016 kregen wij opnieuw te horen dat mijn inkomen niet toereikend was en dat een lange afstand relatie tot de mogelijkheden zou behoren. In de periode van januari tot midden juli heb ik een paar maanden voltijds en ook dag en week contracten gehad via interim kantoren. Ook mijn man heeft een interim contract gehad tot de dag van uitschrijving bij de gemeente en dit vanaf 26 juli tot 1 december.
Doordat mijn man een inkomen had werd mijn werkloosheid uitkering verminderd. Maar samen hadden we toch een inkomen van 2100 euro per maand. Nu krijg ik een inkomen uit werkloosheid van 1180.66 en af en toe ook nog uit interim opdrachten, helaas door mijn medische toestand kan ik niet meer zwaar tillen duwen en/of trekken en is het zeer moeilijk voor mij om een vaste baan te vinden. DVZ wil namelijk een toereikend en stabiel inkomen zien. Zeer moeilijk en frustrerend als je je job verliest na 17 jaar voor een baas te hebben gewerkt en de leeftijd van 60 hebt bereikt. Nu 8 december hebben we onze nieuwe aanvraag ingediend.Wat kan ik nog doe om een goedkeuring te krijgen? Kan een onkosten analyse helpen? Waarom wordt het loon van mijn man niet meegeteld? Dank bij voorbaat
Lindy


Back to top
Publicité


PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 14:43    Post subject: Publicité

PublicitéSupprimer les publicités ?
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 14:55    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Hallo en welkom op het forum.

Je inkomen moet naast voldoende inderdaad ook stabiel en regelmatig zijn.

Werkloosheidsvergoedingen worden aanvaard indien men aantoont dat men actief naar werk zoekt.

Onregelmatige werkcontracten van bepaalde duur komen niet in aanmerking omdat je inkomen dan niet stabiel en regelmatig is.

Indien je inkomen minder dan 120% van het leefloon bedraagt, kan je inderdaad je gedetailleerd budget bij de aanvraag voor verblijfsvergunning voegen en moet DVZ een budgetanalyse doen.

De wet zegt dat "de gezinshereniger het inkomen waarover hij beschikt" moet bewijzen. DVZ weigert stelselmatig het inkomen van de partner of echtgenoot mee te rekenen hoewel dit eigenlijk een inkomen is waarover jij ook beschikt vermits je man moet bijdragen in de huishoudkosten .

DVZ heeft niet te zeggen dat "een afstandsrelatie tot de mogelijkheden zou behoren", dat is gewoon grof en zal voor een rechtbank geen stand houden.

Een nieuwe aanvraag zal hetzelfde verloop kennen indien jij ondertussen geen vaste job hebt en niet minimum 120 % van het leefloon verdient. Het was misschien beter geweest om in beroep te gaan tegen de beslissing van DVZ om af te dwingen dat ze wél met het inkomen van je man rekening moeten houden.

Ik raad je aan om eens bij een VZW die zich bezighoudt met vreemdelingenrecht binnen te springen voor juridisch advies. En eventueel een gespecialiseerde advocaat te nemen om in beroep te gaan tegen de weigering.


Back to top
Lindy


Offline

Joined: 18 Dec 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 15:00    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Sad Een advocaat kost handen vol geld en kan ik als noch in beroep gaan?

Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 15:14    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Of je man nog in beroep kan gaan hangt af van de datum waarop de beslissing genotificeerd is. In principe heeft men 30 dagen om in beroep te gaan.

Je kan de huidige aanvraag zijn beloop laten gaan en ondertussen al informatie inwinnen ivm een eventueel beroep indien DVZ weer weigert de verblijfsvergunning te geven met dezelfde motieven.

Een andere tip: vanaf 60 jaar kan je onder bepaalde voorwaarden door de RVA vrijgesteld worden van beschikbaarheid (en dus van het actief solliciteren).

Zie hier: http://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t55-0#h2_3

Indien je door de RVA bent vrijgesteld van actief naar werk zoeken, dan moet DVZ dat aanvaarden.


Last edited by Jungle on Sun 18 Dec 2016 - 15:34; edited 1 time in total
Back to top
Lindy


Offline

Joined: 18 Dec 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 15:17    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Sad We hebben op 8 december een nieuwe procedure opgestart kunnen wij dan nog wel tegen de beslissing in beroep gaan met advocaat? Ook heb ik via kruispunt migratie-integratie vernomen dat alleen mijn inkomen voor DVZ telt

Back to top
Lindy


Offline

Joined: 18 Dec 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 15:24    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Confused Dank voor je antwoord  Uw link komt wel telkens terug uit bij deze page...is dit een foutje?

Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Sun 18 Dec 2016 - 15:35    Post subject: Gezinshereniging met derdelander Reply with quote

Ja sorry, foutje van mij. Dit is de correcte link: http://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t55-0#h2_3

Back to top
Contenu Sponsorisé


PostPosted: Today at 21:03    Post subject: Gezinshereniging met derdelander

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> Voorstelling -> Nieuwe leden All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group