Hulpgroep Gezinshereniging

 
Dit forum wordt binnenkort gestopt.

In een eerste fase zullen geen nieuwe leden zich kunnen registreren maar zal ik verder antwoorden aan bestaande leden.

In een tweede fase wordt het forum volledig gestopt.

Je kan met al je vragen terecht bij de volgende organisaties:

Kruispunt-MI

Andere organisatiesHulpgroep Gezinshereniging Forum IndexPortalFAQMemberlistUsergroupsSearchRegisterLog in to check your private messagesLog in

vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher

 
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei
Previous topic :: Next topic  
Author Message
allison


Offline

Joined: 22 Nov 2016
Posts: 3

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 17:06    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

Dag Allison hier

Graag had ik wat meer info over de topic aanvraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinshereniging

Mijn partner heeft een inreisverbod van 8 jaar opgelegd gekregen wegens het plegen van een criminelen feit.

Hij verblijft momenteel in ons land van herkomst en ik en mijn zoon hebben de Belgische nationaliteit.

Mijn vriend zal zijn aanvraag tot opheffing inreisverbod samen met zijn aanvraag visum D indienen op de Belgische ambassade in ons thuisland.


Mijn vraag is nu echter, omdat daar ercht weining info rond te vinden is? of er iemand op deze forum al een aanvraag opheffing inreisverbod vanuit het buitenland heeft ingediend en wat hun ervaringen daarmee zijn??


alvast bedankt


Back to top
Publicité


PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 17:06    Post subject: Publicité

PublicitéSupprimer les publicités ?
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 17:18    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

Hallo en welkom op het forum.

Je man kan bij de Belgische ambassade opheffing van het inreisverbod vragen, samen met zijn aanvraag voor gezinshereniging.

Indien de ambassade/DVZ weigeren, is er nog een mogelijkheid bij de minister van binnenlandse zaken geloof ik.

Er is wel een probleem: iemand die veroordeeld werd voor zware criminele feiten kan een visum voor gezinshereniging worden geweigerd indien hij een gevaar voor de openbare orde is.

Het inreisverbod op zich is geen reden tot weigering van gezinshereniging maar een gevaar voor de maatschappij of de staatsveiligheid zijn kan wel tot weigering van gezinshereniging leiden.

Het zal dus heel sterk afhangen van de aard van de feiten die je man gepleegd heeft.

En indien het inreisverbod door een andere Schengen lidstaat werd uitgevaardigd, dan wordt het helemaal ingewikkeld want dan moet de Belgische staat aan dat land vragen of ze het inreisverbod willen opheffen.


Back to top
allison


Offline

Joined: 22 Nov 2016
Posts: 3

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 17:37    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

bedankt voor het spoedig respons jungle

de aanvraag opheffing zal hij alvast indienen bij de Belgische diplomatieke post in ons thuisland.

ook wordt hij door de DVZ gezien als een gevaar voor de openbare orde ( hij is nml veroordeeld inzake drugsfeiten)

aangezien ik op verschillende sites zie dat een veroordeling niet louter kan gebruikt worden om een persoon te "bestempelen" als een gevaar voor de openbare orde

heb je weet van iemand wie een vergelijkbare inreisverbod kreeg opgelegd en toch een verzoek tot opheffing positief is uitgedraaid?
In de betekening inreisverbod staat heel kort in dat de inreisverbod wordt afgeleverd omdat hij werd veroordeeld voor strafbare feiten en dat hij daarom een risico kan vormen om de openbare orde te schaden

ik ben van oordeel dat er door de DVZ geen rekening werd gehouden met onze gezinssituatie en dat er ook geen evenredigheidstoets is gemaakt en enkel een willekeurig oplegging van een 8 jaar durende verbod. vergelijkbaar met de beslissingen gemaakt door de DVZ die nu door de RVV wordt vernietigd door onvoldoende gemotiveerd.


alles is zo moeilijk en ik ben zo onzeker over de slaagkans aangezien de topic opheffing vanuit het buitenland weinig wordt aangehaald.

heb je er enige gedacht over, hopelijk ben ik wat duidelijk met alles ?

bedankt


Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 20:11    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

Het gaat er niet om of iemand wel of niet veroordeeld is maar om welke feiten die persoon veroordeeld is. Een veroordeling voor valse cheques voor kleine bedragen of kleine diefstallen is natuurlijk minder erg dan moord, gewapende overval of drugshandel.

Ik ken geen gevallen van zware criminelen voor wie het inreisverbod werd opgeheven voor gezinshereniging. Dat betekent niet dat dit niet bestaat, heb het enkel nog nooit gehoord.

Waarom vind jij dat DVZ rekening had moeten houden met je gezinssituatie om te evalueren of je partner een gevaar voor de openbare orde is?

De vonnissen waar RvV een inreisverbod annuleert zijn gevallen waarin DVZ de motivering niet voldoende heeft uiteengezet in het inreisbevel. Dat is dus een technische fout, niks of weinig te maken met het al dan niet gevaarlijk zijn van die persoon.

Het beste is dat je man een advocaat neemt om te zien wat de mogelijkheden zijn en hoe hij dit best aanpakt. En dan liefst een superspecialist in vreemdelingenrecht.


Back to top
allison


Offline

Joined: 22 Nov 2016
Posts: 3

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 20:47    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

Jungle


om te oordelen of hij een gevaar voor de openbare orde is, is niet aan mij te zeggen, Maar bij het stellen dat iemand een gevaar vormt dient er toch een duidelijke motivatie zijn verkregen na gronding onderzoek rekening houden met alle elementen in het dossier en eigen aan het geval.
uit verschillende arresten, vonnisen, wetteksten etc en bij het zien van hun DVZ hun motivering bestaand uit 1 zin en waar geen enkel sprake is van zijn gezinsleven etc heb ij het idee dat er bij het opleggen an de inreisverbod door hen geen enkel rekening werd gehouden met alle elementen in het dossier zoals zou moeten gesteld door EHRM maar enkel met zijn veroordeling. op verschillende sites staat er vermeld dat de bevoegde instantie bij het opleggen van een inreisverbod een evenredigheisdtoets moet maken en rekening dient te houden met alle elementen eigen aan elk geval. gezinsleven, karakter persoon etc


maar goed, allemaal info om va dol te draaien, wenste dat ik gewoon wat meer vond inzake het onderwerp die ik aanhaal, maar ik ben al blij met de info u biedt , dus alvast bedankt daar voor!


Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Tue 22 Nov 2016 - 21:34    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher Reply with quote

Maar dat gezinsleven staat los van de gepleegde misdrijven en het potentiële gevaar van die persoon, waarom zou daar rekening mee gehouden moeten worden?

Er wordt wel rekening gehouden met de ernst van de gepleegde misdrijven. Dat is de reden waarom iemand die een klein misdrijf gepleegd heeft misschien geen of slechts 1 jaar inreisverbod krijgt terwijl iemand die een zwaar misdrijf gepleegd heeft een inreisverbod van veel langere duur krijgt.

Vergeet mijn advies om de opheffing van het inreisverbod bij de Belgische ambassade te vragen, dat gaat nooit lukken met een veroordeling voor een drugsmisdrijf. Je man moet een goede gespecialiseerde advocaat nemen.


Back to top
Contenu Sponsorisé


PostPosted: Today at 20:33    Post subject: vraag opheffing inreisverbod vanuit buitenland ikv gezinsher

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group