Hulpgroep Gezinshereniging

 
Dit forum wordt binnenkort gestopt.

In een eerste fase zullen geen nieuwe leden zich kunnen registreren maar zal ik verder antwoorden aan bestaande leden.

In een tweede fase wordt het forum volledig gestopt.

Je kan met al je vragen terecht bij de volgende organisaties:

Kruispunt-MI

Andere organisatiesHulpgroep Gezinshereniging Forum IndexPortalFAQMemberlistUsergroupsSearchRegisterLog in to check your private messagesLog in

advocaat en procedure gezinshereniging

 
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei
Previous topic :: Next topic  
Author Message
februari


Offline

Joined: 07 Feb 2016
Posts: 3

PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 10:29    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging Reply with quote

Hoi,


Ik ben voor de procedure gezinshereniging met minderjarig kind bij een advocaat langsgeweest die gespecialiseerd   is in vreemdelingrecht en hij lijkt me ook heel bekwaam tijdens consultatie. Aangezien de vader op de Belgische geboorteakte van het kind staat vermeld verzekerd hij mij dat dit een makkie is. Omdat mijn man nog zijn bedrijfs contract tot de zomer moet afwerken heeft de advocaat voorgesteld dat we in de herfst de aanvraag tot gezinshereniging indienen,en hij kan ons laten weten in welk week de wijkagent langs kan komen zodat mijn man in de juiste periode zijn deeltijds verlof en vliegticket boeken en na de controle en kaart kan hij terug om verder zijn contract af te werken en  verhuis naar belgie te regelen.
voor  procedure wvan begin tot na 6 maanden vraagt hij als ereloon 2500 euro wat eerlijk gezegd een beetje moeilijk ligt voor ons budget momenteel. Ik heb helemaal geen ervaring met advocaten maar is dit de gangbare prijs en zou ik de procedure zonder advocaat kunnen doen?
Ik heb ook verder vragen voor hem is hoe ik de documenten naar hem kan doorsturen en welke die alweer waren maar noch via zijn secretariaat noch via zijn email krijg ik antwoord.hij heeft veel cliënten dus weet ik dat hij drukbezet is.zou ik opnieuw een consultatie bij hem moeten boeken om hem te vragen?
 


Back to top
Publicité


PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 10:29    Post subject: Publicité

PublicitéSupprimer les publicités ?
Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 11:51    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging Reply with quote

Je hebt geen advocaat nodig voor de aanvraag van een visum voor gezinshereniging. Een advocaat kan in dit stadium niks doen, behalve je advies geven en het dossier nakijken om te zien of alle nodige documenten toegevoegd zijn.

En dan is 2.500 enorm overdreven als ereloon.

Je kan dergelijke hulp gratis krijgen bij eender welk VZW dat gespecialiseerd is in vreemdelingenrecht.

Pas indien het visum geweigerd is en er voldoende redenen zijn om in beroep te gaan bij de Raad voor vreemdelingenbetwistingen is een advocaat nuttig.

In principe krijgt je man na woonstcontrole onmiddellijk zijn F kaart (identiteitskaart voor vreemdelingen) indien hij naar België gekomen is met een visum voor gezinshereniging. Aanvraag bij de gemeente - woonstcontrole - afgeven van de F-kaart neemt al snel 2-3 weken in beslag. Daar gaat je man rekening mee moeten houden. Een visum voor gezinshereniging is in de meeste gevallen 3 maanden geldig en single entry. Daarmee kan hij dan niet weer naar België terugkomen. Tenzij hij een langer visum krijgt (6 maanden of 1 jaar) met multiple entry.

Hier heb je alle informatie voor gezinshereniging met minderjarig Belgisch kind: voorwaarden, documenten...

De Marokkaanse documenten moeten niet gelegaliseerd worden, een apostille volstaat omdat zij het verdrag van Den Haag hebben ondertekend.

En je stuurt de nodige documenten per koerier (DHL, UPS...).

Voor de visumaanvraag zelf:
- kopie van de Belgische geboorteakte en vermeld op de gemeente waarvoor die moet dienen, de prijs varieert
- indien beschikbaar, bewijs van het bestaan van de gezinscel: samenwonen met het kind of regelmatige contacten met het kind en/of financiële bijdrage in zijn opvoeding (bankuittreksels, vouchers van versturen van geld...)


Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 11:54    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging Reply with quote

Wat de advocaat betreft, indien je hem al hebt aangenomen om zich met de zaak bezig te houden, mag je gewoon zeggen dat je van gedacht verandert bent en dit niet meer wenst. Hij zal dan een eindfactuur opmaken met de reeds gepresteerde diensten (consultatie, telefoongesprekken, e-mails...).

De gemiddelde prijs voor een consultatie is 50 € voor een gesprek van 30 minuten. Dus als hij je veel meer aanrekent voor de consultatie betaal je dat niet meteen en kom je terug, dan zeg ik wel wat je daartegen kan doen :-)

Indien hij een factuur geeft met een globaal bedrag, eis dan een gedetailleerde factuur waar alle prestaties apart vermeld staan.


Back to top
februari


Offline

Joined: 07 Feb 2016
Posts: 3

PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 16:06    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging Reply with quote

Hoi Jungle,
Bedankt voor je spoedige antwoord enverduidelijking Very Happy
 wat betreft hebben we hem nog niet aangenomen aangezien we geen antwoord krijgen. Ik heb voor de eerste consultatiee contant 65 euro betaald.
Bij welke vzw kan ik juridischa advies inwinnen?dus als ik een aanvraag dient bij de gemeente is de woonstcontrole ongeveerr twee tot drie weken na aanvraag? Mag ik de gemeentehuis vragen in welk week ik de woonstcontrole mag ontvangen?


Back to top
Jungle
Administrateur

Offline

Joined: 25 Oct 2008
Posts: 2,546

PostPosted: Fri 30 Sep 2016 - 20:15    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging Reply with quote

Misschien is dat de reden waarom hij niet antwoordt op je mails: je hebt enkel de consultatie genomen en hem nog niet aangenomen (en vooral niet die 2.50 € betaald) om zich met het dossier gezinshereniging bezig te houden.

In welke streek woon je? Dan kan ik je het adres van een VZW in de buurt bezorgen.

Je man dient de aanvraag voor een verblijfskaart in, niet jij. In de meeste gevallen duurt het een paar dagen tot een paar weken eer de wijkagent de woonstcontrole doet maar dit kan soms iets langer zijn.

En ja, je mag dat zeker vragen wanneer je man zijn aanvraag doet.


Back to top
Contenu Sponsorisé


PostPosted: Today at 20:33    Post subject: advocaat en procedure gezinshereniging

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hulpgroep Gezinshereniging Forum Index -> UW VRAGEN -> Allerlei All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group